PRETUČENI PROFESOR IZ BAČKE PALANKE PUŠTEN NA KUĆNO LEČENJE: Predstoji oporavak od torture
ilustracija, Foto: Profimedia

nasilje u školi

PRETUČENI PROFESOR IZ BAČKE PALANKE PUŠTEN NA KUĆNO LEČENJE: Predstoji oporavak od torture

Problematični učenik ga je prvo gađao papirićima i makazicama

Objavljeno:

Slobodan Z., profesor praktične nastave Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci, koga je bivši đak te škole brutalno isprebijao, pušten je u petak po podne iz bolnice na kućno lečenje, saznaje Kurir!

Profesor se, kako saznaje Kurir, oseća nešto bolje, ali je duboko razočaran zbog nasilja koje je doživeo, i to samo nekoliko meseci pre odlaska u penziju.

Podsetimo, napad se desio u sredu, nakon što je odbio da dozvoli nekadašnjem đaku da s razredom u koji je išao prisustvuje njegovom času.

Problematični učenik ga je prvo gađao papirićima i makazicama. Uprkos molbama profesora nije želeo da napusti nastavu, pa je profesor uzeo njegov ranac i izneo ga ispred učionice. Učenik ga je tada udario pesnicom, a kad je profesor pao, šutnuo ga je još dva puta u glavu. Profesor je prebačen u UC Novi Sad, a učenik uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana.

Škola u Bačkoj Palanci
Škola u Bačkoj Palancifoto: GOOGLE STREET VIEW / SCREENSHOT

Profesor, za koga svi imaju reči hvale, ne želi još uvek da izlazi u javnost. Nije poznato da li će se vratiti na nastavu, jer sada je najbitnije da se u potpunosti oporavi nakon višestrukih fraktura kostiju glave i lica.

Kolege i građani Bačke Palanke održali su skup i protestnu šetnju "Dokle više".

- Nadam se da ćemo 16. maja svi zaustaviti nastavu u Srbiji i tako još jednom pokazati da prosvetni radnici treba da budu zaštićeni - rekao je na skupu Martin Mihajlović, član GO Unije SPRS.

Bonus video:

02:28

ZAŠTO RETKO ILI NIKADA NE PRIJAVLJUJU NASILJE NAD DECOM? Ivanović o zlostavljanju SEDMOMESEČNE BEBE za Kurir: Ovako su saznali

(Espreso/ Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.